2 redenen om uit te gaan

1 museum

Het huishoudparadijs. Van tobbe tot turbo; 100 jaar hulp in huis

Amsterdam. Tot en met 25 september te bezoeken, op vrijdagavond is NEMO open tot 21.00 uur. www.e-nemo.nl

Hoe deden onze overgrootouders in 1910 de was? En worden er over twintig jaar nog stofzuigers gebruikt? Deze en andere vragen worden beantwoord op de tentoonstelling over de apparaten uit 100 jaar huishouden, die vandaag in NEMO opent.

2 Festival

Taste

Amsterdam. Tot en met 27 juni, van 12.00-17.00 uur en van 18.00-23.00 uur. Voor meer info www.tasteofamsterdam.com

In Amsterdam wordt voor de tweede keer het vierdaagse festival Taste georganiseerd. In het Amstelpark bereiden sterrenchefs gerechten. In het Wijntheater kan het publiek zich laten voorlichten over de ontwikkelingen op wijngebied.