mensen

Nog nooit werd er zoveel geld betaald voor een foto van Ansel Adams. Maandagavond werd bij het veilinghuis Sotheby’s in New York een recordbedrag van 580.802 euro geboden voor de foto Clearing Winter Storm, Yosemite National Park, een foto die de beroemde Amerikaanse fotograaf in 1938 maakte in zijn favoriete natuurgebied en die hij had geschonken aan Edwin Land, de uitvinder en oprichter van Polaroid. (NRC)

Violiste Janine Jansen en bandoneonspeler Carel Kraayenhof geven een gastoptreden tijdens Symphonica in Rosso. Zanger Sting, de hoofdact van de concertreeks in het Gelredome, heeft het tweetal persoonlijk uitgenodigd. (ANP)

De Graaf & Cornelissen Producties brengt een vernieuwde versie van het toneelstuk Bessen op de planken. Dit is het eerste werk van de hand van wijlen Jos Brink en zijn partner Frank Sanders. Lucie de Lange, jarenlang de muze van Brink, speelt een hoofdrol. (ANP)

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft gisteren de Charlotte Köhler Prijzen 2010 toegekend aan kunstenaars Florian Idenburg, Christien Meindertsma en Navid Nuur. De aanmoedigingsprijzen voor jong talent worden 6 juli overhandigd. (ANP)