Zwaargewonden na WK-duel van Oranje

Op verschillende plaatsen in Nederland vonden zaterdag incidenten plaats tijdens of na de WK-wedstrijd Nederland-Japan. Daarbij vielen gewonden en werden arrestaties verricht.

De politie in het Drentse Hoogeveen heeft ten minste 38 mensen aangehouden. Twintig leden van de ME en een aantal politieagenten traden daar op tegen zo’n tweehonderd fans. Zij hadden zich verzameld bij een rotonde en gooiden met vuurwerk en flessen.

In eerste instantie hield de politie acht jongeren aan. „Maar ook een ander deel van de groep bleef vervelend. Toen ze het centrum van de wijk in wilden trekken en er een winkelruit sneuvelde, besloot de politie de jongeren in te sluiten en iedereen aan te houden”, aldus een politiewoordvoerder.

Alle 38 arrestanten kregen een proces-verbaal. De meesten zijn weer op vrije voeten. Ze hebben een gebiedsverbod gekregen.

In Tiel heeft een automobilist tijdens een ‘oranjefeest’ een moeder en haar 15-jarige dochter aangereden, zo meldde de politie. De automobilist wilde langs de politieafzetting rijden. Toen dit niet lukte, reed hij achteruit en raakte hij de twee slachtoffers. Omstanders wisten de auto te kantelen zodat de twee eronder vandaan konden worden gehaald. De dochter en moeder zijn naar het ziekenhuis gebracht. „De toestand van de dochter is zorgwekkend”, aldus een woordvoerder. De bestuurder is aangehouden.

Een 34-jarige man uit Amsterdam raakte zwaargewond toen hij op zijn werk een doek bevestigde zodat collega’s de WK-wedstrijd konden bekijken. Hij kwam ten val en belandde op een glazen plaat, zes meter lager. (ANP)