Zomers

Na nog een dag wisselvallig weer volgen een aantal mooie en zonnige dagen met temperaturen tot 25 graden. Dit wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied dat zich vanaf de Atlantische Oceaan uitbreidt over de Britse Eilanden en dat vrijdag zelfs even boven Nederland komt te liggen.

Maar voordat het mooie weer deze kant opkomt, leidt een invloedrijke storing tot bewolking en neerslag.

Na een heldere nacht met hier en daar een mistbank en minima rond 7 graden, neemt de bewolking in de loop van de ochtend vanuit het zuidwesten toe. In de middag valt de eerste regen terwijl in het noordoosten nog af en toe de zon schijnt, maar ook hier raakt het snel bewolkt. Tegen de avond bereikt de regen het midden van het land en ook in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe blijft het niet droog. Wel valt het hier met de neerslaghoeveelheden mee.

Een groot deel van Nederland komt toch nog uit op 19 of 20 graden. De kustprovincies komen met 16 tot 18 graden lager uit. Verder staat er nauwelijks wind.

Woensdag begint de dag nog met redelijk wat bewolking, maar de zon komt gaandeweg steeds beter tot zijn recht. In Limburg stijgt de temperatuur tot 21 graden.

Na woensdag volgt nog een aantal dagen schitterend, zonnig weer met landinwaarts maximum temperaturen tot 26 graden.