Verkiezingen, nog 9 dagen...

Naam: Anja Lakeboer (44)

Woonplaats: Alkmaar

Stemt op 9 juni: PvdA

Stemde in 2006: PVV

„Wat ik stem? Dat is elke keer anders. Ik ben echt een zwevende kiezer. Afgelopen verkiezingen stemde ik Partij voor de Vrijheid, in 2003 Partij van de Arbeid, in 2002 op de LPF: ik schiet echt van links naar rechts.

„Dat komt vooral doordat ik me in geen enkele partij herken. Elke keer denk ik weer ‘nu weet ik het zeker’, maar dan stellen de plannen me weer teleur.

„Ik stem ook vooral op een lijsttrekker, niet zozeer op een programma. Die Geert Wilders beviel me wel, ik dacht dat hij het beste met Nederland voorhad. Maar nu is hij echt doorgeschoten. Ik heb het gevoel dat hij meer schade toebrengt dan dat hij goed doet. De problemen in de volkswijken signaleert hij uitstekend, maar oplossingen als een ‘kopvoddentaks’ en een verbod op de bouw van moskeeën vind ik niks.

„Ik ga volgende week kiezen voor een vertrouwd gezicht. Ik heb veel goede verhalen gehoord over het burgemeesterschap van Job Cohen, dus dit keer ga ik weer PvdA stemmen. En ik ben diep in mijn hart toch echt wel een sociaal-democraat... denk ik.” (AK)