VEB: Super de Boer hield interesse Jumbo geheim

De Vereniging van Effectenbezitters dient een claim in bij Super de Boer, omdat deze zijn aandeelhouders eerder op de hoogte had moeten brengen van het overnamebod van concurrent Jumbo. Dat heeft de VEB vanmiddag bekendgemaakt.

Super de Boer bracht die belangstelling op 18 september 2009 naar buiten, terwijl het al op 4 september was benaderd door Jumbo. In die periode steeg het aandeel met bijna 25 procent. De handelsvolumes liepen ook op. Daarom vermoedt de VEB dat er beleggers waren die wisten van de overnameplannen.

Door niet alle beleggers te informeren heeft Super de Boer onrechtmatig gehandeld, vindt de VEB. Daarom heeft ze het bedrijf gedagvaard. Beleggers die in deze periode hebben verkocht, moeten schade vergoed krijgen. Bij de overname heeft Jumbo alleen de activa van zijn concurrent gekocht. Super de Boer is in liquidatie. De VEB is ook in verzet gekomen tegen het plan van verdeling van de curator.