Toekomstige verdediger van ons land?

Nederland, Darp, 29-05-10 De Landmachtdagen op het Joh Postkazarne, Havelte. © Foto Merlin Daleman

Je zou wellicht verwachten dat hier een trotse Amerikaanse moeder haar toekomstige soldatenzoon fotografeert. De vrouw en het jochie met wapen in de hand waren echter een van de 110.000 bezoekers van de Landmachtdagen afgelopen zaterdag en zondag in het Drentse Havelte. Dit jaar was het thema ‘ Mee op missie’.

Tijdens het jaarlijks terugkerende evenement kunnen bezoekers een kijkje nemen in de keuken van de landmacht. „Ook vandaag trotseerden velen, zoals bij een echte missie, de klimaatomstandigheden om te ervaren hoe de landmacht haar missies vervulde, vervult of kan vervullen”, aldus een woordvoerder gisteren.

Bezoekers moeten geduld hebben tot 2012, voordat zij weer los mogen op de hindernisbaan en klimtoren. Volgend jaar zijn er geen Landmachtdagen, als gevolg van bezuinigingsmaatregelen bij het ministerie van Defensie.