Sport kort

Formule 1: Hamilton behaalt in Istanbul eerste seizoenszege

ISTANBUL. Lewis Hamilton heeft zijn eerste zege van dit Formule 1-seizoen binnen. De Britse coureur van McLaren won gisteren de Grote Prijs van Turkije. Hij bleef op het circuit van Istanbul zijn land- en teamgenoot Jenson Button voor. De McLarens profiteerden optimaal van een curieuze crash tussen de bolides van Red Bull in de veertigste ronde. Sebastian Vettel ramde bij een inhaalmanoeuvre de wagen van zijn teamgenoot Mark Webber. Vettel viel uit. Webber kon na een pitstop verder, werd derde en behield zijn koppositie in het WK-klassement. (ANP)

Wereldtitel blijft in handen van Klitsjko

GELSENKIRCHEN. Bokser Vitali Klitsjko heeft zaterdag zijn wereldtitel in het zwaargewicht van de boksbond WBC behouden. De Oekraïner versloeg in het stadion van voetbalclub Schalke 04 zijn Poolse uitdager Albert Sosnowski door een knock-out in de tiende ronde. Klitsjko behaalde zijn veertigste zege in zijn loopbaan, waarvan 38 maal via een knock-out. Hij verdedigde zijn titel voor de vierde keer. (ANP, Reuters)

Zilver voor verjongde Holland Acht in Bled

BLED. De verjongde Holland Acht heeft gisteren in Bled zilver behaald bij het eerste wereldbekertoernooi van het roeiseizoen. Nederland lag het grootste deel van de race aan kop, maar moest in de slotfase Groot-Brittannië laten voorgaan. Ook de vrouwen acht pakte zilver; opnieuw won Groot-Brittannië de race. (ANP)

Basketballers Lakers weer in finale NBA

PHOENIX. De basketballers van de Los Angeles Lakers hebben voor de derde keer op rij de finale van de NBA bereikt. De titelverdediger won zaterdag het zesde duel met de Phoenix Suns in de finale van de Western Conference met 111-103 en besliste de best-of-seven met 4-2. In de finale treft LA Lakers Boston Celtics. (ANP)

‘Perfect game’ voor honkballer Halladay

MIAMI. Pitcher Roy Halladay van de Philadelphia Phillies heeft zaterdag in het duel met Florida Marlins (1-0) een ‘perfect game’ gegooid. Hij stond niemand toe op de honken. Het is de twintigste keer in de geschiedenis van de Major League Baseball dat dit een werper is gelukt. (ANP, Reuters)

Goud voor Singapore bij WK tafeltennis

MOSKOU. De tafeltennissters uit Singapore hebben gisteren de wereldtitel voor landenteams veroverd. In de finale werd titelverdediger en zeventienvoudig wereldkampioen China met 3-1 verslagen. Voor het eerst sinds 1991 liep China de wereldtitel mis. (ANP, DPA)

Bond Kameroen roept op tot steun aan Eto’o

YAOUNDE. De voetbalbond van Kameroen, bij het WK tegenstander van Nederland, heeft het land opgeroepen achter het nationale team te gaan staan. De bond reageert op de dreigende boycot van vedette Samuel Eto’o. Hij is de kritiek van oud-international Roger Milla zat. (ANP, DPA)