Overige films

The Heartbreak Kid (Bobby & Peter Farrelly, 2007, VS). Ben Stiller trouwt met blondine die niet bij hem past in komedie die varieert op het Peter-Pan-syndroom. Remake draagt het stempel van de Farrelly’s, bekend van films als There’s Something About Mary. SBS6, 20.30-22.50u.

The Peacemaker (Mimi Leder, 1997, VS). Dure actiefilm tracht genuanceerd recht te doen aan de gecompliceerde politieke en sociale werkelijkheid van Oost-Europa na de Koude Oorlog. Scheikundige Nicole Kidman en hoge militair George Clooney moeten verhinderen dat een Rus kernwapens verkoopt aan Iran en Bosnië. BBC1, 24.00-2.04u.

Chicago (Rob Marshall, 2002, VS/Duitsland). Filmversie van Bob Fosse’s theatermusical. Satire op de macht van de media en de sluwheid van charismatische ‘celebrity’s’. Met Catherine Zeta Jones, Renée Zellwegger, Richard Gere. BBC1, 24.30-2.10u.

Lili Marleen (Rainer Werner Fassbinder, 1981, West-Duitsland). Fassbinders verwarring stichtende oorlogsmelodrama, los gebaseerd op levensverhaal van Lale Anderson, zangeresje van de in de Tweede Wereldoorlog razend populaire soldatenballade Lili Marleen. Hanna Schygulla excelleert als de volstrekt apolitieke zangeres die zegt ‘nur ein Lied’ te zingen. ARD, 0.50-2.45u.