Ook links doet mee aan spelletjes, Rob

Rob Wijnberg trekt in zijn filosofische artikel over ?het falen van Cohen? (Vandaag, 27 mei) de conclusie dat linkse politici spelletjes liever vermijden, waar rechtse daar maar al te graag aan meedoen. En hij gaat nog verder: over links gaat het om de waarheid, over rechts alleen om gelijk krijgen.

Dat Cohen slecht is in politieke debatten, is een constatering. De verklaring dat hij dat is vanwege een filosofische geschiedenis van ?links?, is puur speculatie. Zou hij er zelf ook zo over denken? Bovendien meent Wijnberg dat bijna alle progressieve, linkse politici met hetzelfde probleem worstelen. Misschien heeft hij zelf niet naar het RTL-debat gekeken, maar Halsema en Roemer, om er maar twee te noemen, waren zeker niet alleen maar ?de waarheid? aan het verkondigen.

Onno de Haan

Nieuw-Vennep

    • Onno de Haan