Kort nieuws voorpagina

Van Bijsterveldt: CDA wil met VVD, D66, GroenLinks

Den Haag, 31 mei. Het CDA zou in een kabinet graag samenwerken met VVD, D66 en GroenLinks, omdat deze partijen bereid zijn om economie en zorg te hervormen. Dat heeft CDA’er Marja van Bijsterveldt, staatssecretaris van Onderwijs en nummer 5 op de kandidatenlijst van het CDA, vandaag gezegd. Van Bijsterveldt benadrukte dat zij geen coalitievoorkeur uitsprak. D66-leider Alexander Pechtold zei gisteren over de VVD dat een liberale partij niet zou moeten samenwerken met de PVV. Pagina 3 en 6 (opinie)

Storm M-Amerika eist circa 100 levens

Guatemala-stad, 31 mei. Overstromingen en aardverschuivingen door de tropische storm Agatha hebben in het afgelopen weekeinde in Midden-Amerika aan zeker 99 mensen het leven gekost. Pagina 4

Gratie voor homostel Malawi

Blantyre, 31 mei. Een homoseksueel koppel in Malawi dat veroordeeld was voor sodomie, heeft zaterdag gratie gekregen van president Bingu wa Mutharika. Dat gebeurde na zware internationale druk. Pagina 5

Vertrek van Britse staatssecretaris

Londen, 31 mei. De Britse staatssecretaris van Financiën, David Laws, stapt op na berichten in de media dat hij als Lagerhuislid van de Lib Dems de afgelopen acht jaar ten onrechte 40.000 pond (47.000 euro) heeft gedeclareerd voor huur. Pagina 4

Santos wint eerste ronde in Colombia

Bogotá, 31 mei. De conservatieve Juan Manuel Santos heeft de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Colombia gewonnen. Er komt een tweede ronde op 20 juni. Pagina 4

Nederlander 3de op Elisabeth Concours

Brussel, 31 mei Hannes Minnaar (25) heeft de derde prijs gewonnen op het Koningin Elisabeth Concours in Brussel. Het is de hoogste plaats die een Nederlander ooit won op het belangrijke pianoconcours. Pagina 8

Meldpunt Taal gaat half juni online

Rotterdam, 31 mei. Half juni gaat het Meldpunt Taal online. Bezoekers kunnen op deze site van onder andere het Meertens Instituut, taalobservaties melden en meedoen aan taalonderzoek. Het idee voor een Meldpunt Taal werd een maand geleden gelanceerd in deze krant. Pagina 16