Kort nieuws Sport

Springruiter Dubbeldam wint GP in Duitsland

NöRTEN-HARDENBERG, 31 mei. Springruiter Jeroen Dubbeldam heeft gisteren de Grote Prijs van Nörten-Hardenberg gewonnen en daarmee 14.000 euro verdiend. In de barrage om de ‘gouden zweep’ bleef hij met zijn paard BMC Van Grunsven Simon in de stromende regen als enige van de negen startgerechtigde combinaties foutloos. De voormalig olympisch kampioen snelde na 44,89 seconden door de finishlijn. De Amerikaanse Lauren Hough was met Casadora wel iets sneller, maar zij maakte een fout. De Duitse Denise Sulz eindigde met Acara als derde. Zij kreeg tijdens haar rondgang vier strafpunten. (ANP)

Cricketers winnen in Engelse league

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 31 mei. De Nederlandse cricketploeg heeft gisteren voor een verrassing gezorgd met de eerste zege in de Engelse eendaagse competitie, tegen de profs van Derbyshire. In Derby werd de thuisclub uitgebowld voor 206 runs. Nederland passeerde dat totaal in de laatste over, voor het verlies van drie wickets. Grote man in de Nederlandse ploeg was de Australiër Michael Dighton, die met 110 runs not out bleef. Hij speelde drie jaar geleden nog voor Derbyshire. Bas Zuiderent bleef met 42 runs ook not out. Nederland speelt vandaag tegen Northamptonshire.

Geen succes voor Herlings in VS

GLEN HELEN, 31 mei. Motorcrosser Jeffrey Herlings is bij de overzeese Grote Prijs van de Verenigde Staten op een teleurstellende veertiende plaats geëindigd. De jonge Brabander zakte in de stand van het wereldkampioenschap van de derde naar de vierde plaats. In de eerste manche moest Herlings zich na een foute manoeuvre in de beginfase opwerken van achteren en wist hij nog als achtste te finishen. In de tweede reeks maakte een valpartij een snel einde aan zijn race. De Fransman Marvin Musquin won beide manches en verstevigde daarmee zijn leidende positie in het WK. (ANP)

Golfer Johnson wint Colonial

FORT WORTH, 31 mei. De Amerikaanse golfer Zach Johnson heeft gisteren de Colonial op zijn naam geschreven. De voormalig winnaar van de Masters won het toernooi uit de Amerikaanse tour met drie slagen voorsprong op nummer twee Brian Davis. Zijn totaalscore van 259 slagen, 21 onder par, betekende een record voor het toernooi. Johnson verdiende met zijn zege bijna een miljoen euro. (ANP)

Coureur Franchitti wint Indy 500

INDIANAPOLIS, 31 mei. De Britse autocoureur Dario Franchitti heeft gisteren de 94ste editie van de Indy 500 gewonnen. Het was zijn tweede zege in vier jaar. In de slotfase werd de race opgeschrikt door een zware crash. De Brit Mike Conway raakte de wagen van de Amerikaan Ryan Hunter-Reay en werd gelanceerd. De brokstukken vlogen in het rond maar volgens de artsen raakte Conway niet al te ernstig gewond. (ANP)

Triatleet Diederen voltooit trilogie

NIEUWKOOP, 31 mei. Bas Diederen heeft voor de derde keer op rij de Nederlandse titel veroverd op de halve triatlon. De Limburger was gisteren in een nat en winderig Nieuwkoop veruit de sterkste. Hij was na 3 km zwemmen, 80 km fietsen en 20 km hardlopen ruim anderhalve minuut sneller dan debutant Edo van der Meer. Erik-Simon Strijk, die in de slotfase van de wedstrijd nog favoriet Sander Berk passeerde, werd derde. Bij de vrouwen prolongeerde Mirjam Weerd haar titel. (ANP)

Bokser Klitsjko houdt wereldtitel

GELSENKIRCHEN, 31 mei. Bokser Vitali Klitsjko heeft zaterdagavond zijn wereldtitel in het zwaargewicht (WBC-versie) behouden. De Oekraïner versloeg in het voetbalstadion van Schalke 04 in Gelsenkirchen zijn Poolse uitdager Albert Sosnowski door een knock-out in de tiende ronde. (ANP)

Basketbalcoaches Giants stappen op

BERGEN OP ZOOM, 31 mei. WCAA Giants uit Bergen op Zoom, de verliezende ploeg in de finales van de basketbal play-offs, moet op zoek naar een nieuwe coach. Zowel hoofdcoach Erik Braal als diens assistent en beoogd opvolger Herman van den Belt keren komen seizoen niet terug op de bank van Giants. (ANP)