Kort nieuws Sport

LA Lakers voor derde keer op rij in finale van NBA

PHOENIX, 31 mei. De basketballers van de Los Angeles Lakers hebben voor de derde keer op rij de finale van de NBA bereikt. De titelverdediger won zaterdag de zesde wedstrijd in de eindstrijd van de Western Conference tegen de Phoenix Suns met 111-103 en besliste de best-of-seven series met 4-2. Kobe Bryant was met 37 punten weer de grote man bij de Lakers. Ron Artest voegde er 25 punten aan toe. De Lakers kenden een goede start, maar de Suns brachten het gat van achttien punten terug tot drie waardoor het slot toch nog spannend werd. In de finale van de NBA treffen de Lakers de Boston Celtics. Bryant kijkt uit naar die tweestrijd. „We zullen zien hoe volwassen we zijn geworden. Een paar jaar geleden hebben ze ons behoorlijk op de proef gesteld. Nu kunnen we laten zien hoeveel we zijn gegroeid”, aldus Bryant. (ANP)

Voetbalsters tot 19 op medaillekoers

SKOPJE, 31 mei. De Nederlandse voetbalsters hebben voor het eerst in de geschiedenis van de KNVB de halve finale bereikt van het EK onder 19 jaar. Merel van Dongen en Lieke Martens schoten Oranje gisteren in Skopje voorbij Spanje: 2-0. Als groepswinnaar speelt het team van bondscoach Hesterine de Reus woensdag tegen Engeland. De andere halve finale is Duitsland-Frankrijk. (ANP)

Oud-hockeyer Fokker overleden

NIEUWEGEIN, 31 mei. Voormalig tophockeyer Jan Piet Fokker is zaterdag op 68-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de hockeybond KNHB. De oud-speler van Bloemendaal en Laren speelde 86 interlands. Fokker kwam voor Nederland uit op de Olympische Spelen van 1964 en 1968. (ANP)

Nederlands record hinkstapspringen

GREENSBORO, 31 mei. Atlete Brenda Baar heeft in het weekeinde bij wedstrijden in het Amerikaanse Greensboro de grens van 13 meter doorbroken bij het hinkstapspringen. De 22-jarige Baar kwam tot een afstand van 13,04 meter, een Nederlands record. (ANP)