Kort nieuws Economie

Indiase economie groeit 8,6 procent

Mumbai, 31 mei. De groei van de Indiase economie is in het eerste kwartaal van dit jaar verder aangetrokken. De economie groeide met 8,6 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte de Indiase regering vandaag bekend. In het vierde kwartaal van 2009 kwam de groei van de Indiase economie nog uit op 6,5 procent. De economie profiteerde vooral van sterke groei in de productiesector. Die steeg met 16,3 procent. Over het gehele boekjaar 2009/2010, dat in maart eindigde, liet de Indiase economie een groei zien van 7,4 procent. De regering denkt dat de economie dit jaar met meer dan 8,5 procent zal groeien. (ANP)

Meer mensen met bijstandsuitkering

Den Haag, 31 mei. Het aantal mensen met een bijstandsuitkering blijft stijgen. Eind maart ontvingen 290.000 mensen bijstand. Dat zijn er bijna 10.000 meer dan een kwartaal eerder, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd. Er komen vooral meer jongeren in de bijstand. Volgens het CBS heeft dat onder meer te maken met hun kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. In tijden van economische teruggang worden jongeren eerder ontslagen. (ANP)

Indiaas bod op autoconcern Korea

Mumbai, 31 mei. Mahindra & Mahindra, de grootste producent van terreinauto’s en tractoren in India, wil een overnamebod uitbrengen op de Koreaanse fabrikant van SUV’s Ssangyong Motor. Dat heeft Mahindra zaterdag bekendgemaakt. „Voordat we een bod uitbrengen onderzoeken we eerst de economische levensvatbaarheid en kijken we of Ssangyong binnen onze strategie past”, zegt Pawan Goenka, bestuurder van de automobieldivisie van Mahindra. Ook het Franse Renault zou in de race zijn om Ssangyong in te lijven. (ANP)