4 redenen om uit te gaan

1 lunchtheater

De ondergang van

Groningen: Het Kruithuis. Tijd: 12.30u. www.de-oosterpoort.nl

De ondergang van van de jonge toneelschrijver Joeri Vos is absurd theater over een Amsterdamse bank in crisis. Plaats van handeling: een hokje in de kelder van een kantoor, met kopieerapparaat en papierversnipperaar. T/m 20 juni (www.tg42.nl)

2 muziek

Lostboy! a.k.a. Jim Kerr

Amsterdam: Melkweg Oude zaal. Tijd: 20.00u. Kaarten: 22,50 euro + lidm. www.melkweg.nl

De frontman van de Simple Minds Jim Kerr komt voor het eerst in 30 jaar met een solo-album: Lostboy! a.k.a. Jim Kerr. Muzikaal gezien hoor je op het album vooral invloeden van zijn jeugdidolen: o.a. Bowie, Kraftwerk, Genesis en The Doors.

3 science café

Voetbalwetenschap

Nijmegen: The Shamrock. Tijd: 20.00u, muziek vanaf 19.30u. Gratis. www.sciencecafenijmegen.nl

Op 14 juni staan ‘onze jongens’ in Johannesburg aan de aftrap van het voetbal WK 2010. Nederland heeft momenteel goede spelers, maar welke voorbereiding, opstelling en tactiek maakt ze wereldkampioen? Deze editie van het Science Café belooft een beter inzicht in het spelletje. Sprekers: Gerard Sierksma (RUG & ORTEC), Wouter Frencken (RUG), Jos van Dijk (FC Bayern München).

4 tentoonstelling

Typex

Amsterdam: Fonds BKVB, Brouwersgracht 276. T/m 18 juni, ma-vr 10.00-17.00u. www.fondsbkvb.nl

Een tentoonstelling met werk van (strip)tekenaar Typex (1962), die vooral illustraties maakt over popmuziek en films. De tekeningen zijn een vermenging van high- en lowbrow, uitgewerkt op een imposant formaat met Siberisch krijt.