Wat fijn dat het OM zwervers keihard aanpakt

De laatste jaren is hier en daar twijfel ontstaan over het functioneren van het Openbaar Ministerie. Als wij denken ?de Puttense moordzaak?, ?de Schiedammer parkmoord? en meer recentelijk de ?zaak Lucia de Berk? zouden wij wellicht het OM kunnen beschuldigen van inadequaat en ondeskundig optreden. Gelukkig zijn er nu feiten bekend geworden die elke twijfel weer doen verdwijnen. Als wij zien hoe daadkrachtig en standvastig het OM nu optreedt tegen een beklagenswaardige zwerver, bekend geworden als de Damschreeuwer, hoe het OM ons beschermt door deze stakker nog eens drie maanden op te sluiten (NRC Handelsblad, 19 mei), kunnen we niet anders doen dan het vaderland feliciteren met het bestaan van dit OM. Dat het nodig is enige wetsartikelen uit het stof op te diepen en de toepasbaarheid ietwat op te rekken, mag onze dankbaarheid niet in de weg staan.

Bob van Laar

Amsterdam

    • Bob van Laar