Volgende week in NRC Handelsblad

Former first lady Imelda Marcos talks on the phone inside her presidential suite in a hotel Thursday, May 13, 2010, in Laoag City in northern Philippines. Nearly a quarter-century after Imelda Marcos and her dictator husband fled the Philippines in disgrace, leaving a debt-ridden economy and a lavish collection of shoes, the 80-year old former first lady and two of their children are poised to revive the family's political fortune. (AP Photo/Pat Roque) AP

Maandag

Een profiel van Eric van der Burg, VVD-wethouder in Amsterdam. De man is zo aardig dat hij zelfs onder zijn felste tegenstanders geen vijanden heeft. Op de binnenlandpagina.

Woensdag

Op de filmpagina aandacht voor Jaco van Dormaels ontroerende en complexe film Mister Nobody. Een huisvader wordt op een dag wakker in 2092.

Vrijdag

De Maand van het Spannende Boek is gewijd aan Scandinavië. Maar Scandinavië is niet het enige gebied in de wereld met een thrillercultuur. Daarom in de Boekenbijlage: spannende boeken uit onder andere India, Afrika en Rusland.

In het Cultureel Supplement een reportage over De Master en Margarita, een voorstelling op basis van de klassieke roman van Michail Boelgakov. Het Friese gezelschap Tryater speelt het stuk over de vrouw die een pact met de duivel smeedt samen met popgroep De Kift op Oerol.

Zaterdag

Imelda Marcos maakte vorige maand haar politieke comeback in de Filippijnen. De voormalige presidentsvrouw won een zetel in het parlement. In een interview in NRC Weekblad vertelt ze over haar politieke succes.

Verder in het Weekblad: aan de Donauweg in Amsterdam-West worden de agenten van de toekomst opgeleid. Hoe worden zij gevormd? Straalt de politie nog wel voldoende gezag uit? Een verhaal over de Amsterdamse Politieacademie.