selectie

Pinkpop logo's

informatief

Kunstuur. Programma over beeldende kunst. Vandaag bekijkt landschapsarchitect Bruno Doedens ‘Polderland’ van Daniel Libeskind in Almere, en worden ontwerpen voor de herinrichting van het August Allebéplein in Amsterdam beoordeeld. Hans den Hartog Jager gaat met een jonge museumbezoeker naar het Singer Museum. Verder aandacht voor de verzameling realistische en figuratieve kunst van Laura en Rob Möhlmann, Art Amsterdam, en een tentoonstelling van werk van JCJ Vanderheyden in het SM’s in Den Bosch.Ned.2, 17.05-18.00u.

Alles draait om geld. Eerste aflevering in een nieuw seizoen van het programma waarin Astrid Joosten facetten van de psychologie van de hebzucht toont. Ned.1, 18.55-19.30u.

Rondom 10. Discussieprogramma. Vanavond over politiek en jeugd: het al dan niet afschaffen van de basisbeurs, de stijgende jeugdwerkeloosheid en de aankomende vergrijzing.Ned.2, 21.10-22.00u.

documentaire

Wer war Johanna von Orléans? Film van Martin Meisonnier die aan de hand van historische bronnen de geschiedenis reconstrueert van de boerendochter die in de Honderdjarige Oorlog de Engelsen overwon en in 1431 op de brandstapel in Rouen als ketter verbrand werd.Arte, 20.15-21.45u.

sport

Tennis: Roland Garros. Verslag van de zevende dag van het grandslamtoernooi in Parijs.Ned.1, 11.00-15.00u.

Formule 1: Grote Prijs van Turkije. Verslag van de kwalificatieraces op het circuit Istanbul Park. BBC 1,12.00-14.25u.

Wielrennen: Giro d’Italia. Laatste bergetappe in deze spannende Ronde. Vandaag over 178 kilometer en 5 bergen. Met als voorlaatste col de legendarische Gavia (2618m) en, na een steile afdaling, de slotklim naar de Passo del Tonale. Eén, 15.05-17.30u.

radio

ZaterdagMatinee - Live. Les Musiciens du Louvre o.l.v. Marc Minkowski spelen de zes Brandenburgse Concerten van J.S. Bach. Radio 4, 14.15-17.00u.

Jazzlive in het Bimhuis. Concert van Boi Akih (zangeres Monica Akihary en gitarist Niels Brouwer) met gasten.Radio 6, 20.02-0.00u.