Plekken vol verlangen

‘Stories from the City’ is een onderzoek van fotograaf Janine Schrijver (1966) naar stadsparken in grote steden. De openbare ruimte is een belangrijk thema in haar werk. De afgelopen twee jaar fotografeerde zij parken in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Berlijn, Londen, Antwerpen en Barcelona.Janine Schrijver: „Op geen enkele plek komen natuur en cultuur, het verlangen naar rust, ruimte en vermaak zo intensief samen als in een stadspark. Het heeft iets tijdloos en ligt er 24 uur per dag voor iedereen: jong en oud, blank en gekleurd, arm en rijk. Iemand bezoekt een park om er contact te zoeken, of om er sporten, of gewoon voor rust. Een park is een plek voor menselijk verlangen. Als fotograaf ben ik op zoek naar beelden waarin het verlangen naar het universele is te zien door middel van het persoonlijke verhaal.”

Op nrc.nl/weekblad: een webreportage van Janine Schrijvers’ parkfoto’s, met ‘field recordings’ van Marco Douma.

    • Janine Schrijver