Nationaal belang moet wel voorop staan

Tot mijn verbazing stond op de Opiniepagina van 12 mei een stemmingmakend artikel van Thomas Klau. Het is kwalijk om te suggereren dat de Duitsers, gezien hun oorlogsverleden, hun nationale belang niet mogen stellen boven het belang van de Grieken. Niet alleen een groot deel van de Duitse bevolking, ook veel Nederlanders hebben bezwaar tegen het financieel ondersteunen van Griekenland en wellicht andere landen in de eurozone die grote schulden hebben gemaakt. Bij steunmaatregelen hoort ons nationale belang voorop te staan. Landen die de eurocrisis veroorzaakt hebben moeten daar hard voor boeten. Ons is ? zonder voldoende aan de consequenties te denken ? door politici de euro door de strot geduwd. Een weg terug is waarschijnlijk niet meer mogelijk.

E.K.A. Winckers

Zeist

    • E.K.A. Winckers Zeist