Kort nieuws voorpagina

Sociale partners eens over hogere AOW-leeftijd

Den Haag, 29 Mei. Werkgevers en vakbonden zijn het in principe eens geworden over een flexibele verhoging per 2020 van de AOW- en pensioenleeftijd, die de komende dertig jaar kan oplopen van 65 tot boven de 68 jaar . De huidige 55-plusser wordt ontzien en kan met 65 jaar met pensioen. CDA, PvdA en GroenLinks reageerden aangenaam verrast. Pagina 15

Spoeddebat over aanschaf van JSF

Den Haag, 29 mei. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil demissionair minister van Defensie Van Middelkoop (ChristenUnie) terugroepen van reces voor overleg over de Joint Strike Fighter (JSF) wegens zijn weigering Nederland terug te trekken uit de testfase van de JSF. Pagina 3

Aanslag Talibaan in moskee Lahore

Lahore, 29 mei. Gewapende mannen hebben gisteren bij aanvallen op twee moskeeën in de Pakistaanse stad Lahore meer dan tachtig mensen gedood. Er vielen 78 gewonden. Pagina 5

Tilburg: 2,4 mln voor Willem II

TILBURG, 29 mei. De gemeente Tilburg wil Willem II 2,4 miljoen euro schenken om de voetbalclub van de ondergang te redden. Het gaat om een huurverlaging voor het stadion met terugwerkende kracht tot 2004. Pagina 11

De Bakker eruit

Parijs, 29 mei. Thiemo de Bakker is in de derde ronde van het Roland Garros tennistoernooi in vier sets uitgeschakeld door de Fransman Tsongas. Pagina 11