Kort nieuws Sport

Volleybal: Portugal dicht bij EK, zege van Nederland

ROTTERDAM, 29 mei. Portugal is zo goed als zeker van deelname aan het EK volleybal van volgend jaar. Het team won gisteren in Rotterdam in groep F ook het vierde kwalificatieduel. Tegen Macedonië werd het 3-0 (25-17, 25-21 en 25-21). Nederland, dat gisteren Zweden met 3-0 versloeg, strijdt vandaag met Macedonië vermoedelijk om de tweede plek. De nummer twee speelt in september tegen een nummer twee uit een andere groep voor een EK-ticket. (ANP)

Titelhoudster weg op Roland Garros

PARIJS, 29 mei. Titelverdedigster Svetlana Koeznetsova is gisteravond op Roland Garros gestrand in de derde ronde. Haar landgenote Maria Kirilenko was in drie sets te sterk: 6-3, 2-6 en 6-4. De Belgische Justine Henin treft vanavond door een zege op de Tsjechische Klara Zakopalova (6-3 en 6-3) in ronde drie Maria Sjarapova uit Rusland. (ANP)

Schuitema vertrekt als voorzitter PSV

EINDHOVEN, 29 mei. Frits Schuitema treedt per 1 juli af als voorzitter van de raad van commissarissen van PSV. Peter Swinkels volgt hem op bij de Eindhovense club. Schuitema was drie seizoenen voorzitter van PSV. Hans van Breukelen, voormalig doelman van PSV en het Nederlands elftal, treedt toe tot de raad. (ANP)

Tuchtcommissie schorst Vertonghen

ZEIST, 29 mei. De tuchtcommissie van de KNVB heeft Jan Vertonghen gisteren een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd voor zijn uitlatingen na de bekerwinst van Ajax. De Belg maakte bij de huldiging in de Arena Feyenoorders uit voor ‘kakkerlakken’. (ANP)

Carrièreprijs ‘VDH’

DEN HAAG, 29 mei. Pieter van den Hoogenband is onderscheiden met de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs. De oud-zwemmer kreeg de onderscheiding in Den Haag uit handen van voorzitter André Bolhuis van sportkoepel NOC*NSF. (ANP)