Kort nieuws Kunst

Gary Coleman (42) overleden

Door onze kunstredactie

rotterdam, 29 mei. Acteur Gary Coleman is gisteravond op 42-jarige leeftijd overleden. Coleman werd woensdag na een hersenbloeding opgenomen in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Utah. De kleine acteur was vooral bekend van de comedyserie Diff’rent Strokes, die eind jaren zeventig en begin jaren tachtig te zien was. Coleman leed aan een nierziekte waardoor hij nooit langer dan 1.42 meter is geworden. In het najaar onderging Coleman al een hartoperatie. In februari kreeg de acteur een beroerte tijdens een tv-interview.

Biografie Kees Fens

Door onze correspondent

MAASTRICHT, 29 MEI. Wiel Kusters, hoogleraar algemene en Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Maastricht schrijft een biografie van literatuurcriticus en essayist Kees Fens, die in 2008 overleed. Het boek komt uit bij uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep, en moet op 14 juni 2013, exact vijf jaar na Fens’ dood, verschijnen.