Goede reis

Waarom parfumhuis Hermès haar geuren zo graag een reisthema meegeeft, is me een raadsel. Bent u wel eens naar Japan gevlogen? Met de trein door Azië getrokken? Of in een open koets (de reismethode volgens het logo van Hermès) over stoffige vlakten gerateld? Nou? Hoe rook u toen? Juist. Wie verre reizen maakt, kan sterk ruiken.

Toch heet het nieuwe parfum van Hermès: Voyage d’Hermès. Het is een geur voor mannen en vrouwen die eerste klas reizen, louter in airconditioned verblijven en, eenmaal aangekomen op hun exotische bestemming, vanachter zacht wapperde vitrage uitkijken over zee, terwijl in de badkamer wierookstokjes branden en om de wc-bril een papieren zegel zit.

Voyage ruikt clean, een tikje saai. Niet sensueel of broeierig, maar fris. Musk, citrus, kardemon en cederhout beloven onbekende verten. Maar het is wel een vluchtige belofte. Want lang voordat uw ziel per paard op de reisbestemming is aangekomen, is het parfum al weer met het vliegtuig weggevlogen.

Voyages d'Hermès, 35 ml, € 62,50

    • Monique Snoeijen