film

scene uit de film "El Abrazo Partido"

Pirates of the Caribbean: At World’s End (Gore Verbinski, 2007, VS). Ook in het derde deel van de Pirates-cyclus, die het eerbiedwaardige genre van de piratenfilm combineert met dat van fantasy, overheerst het spektakel, met grote zeegevechten, monsterlijke transformaties en plotseling opdoemende watervallen. Johnny Depp speelt een piraat die poseert als rockster. Ook met Keira Knightley en Orlando Bloom. Met een gastrolletje voor Keith Richards.SBS6, 20.00-23.15u.

C’era una volta il West / Once upon a Time in the West (Sergio Leone, 1969, Italië). Klassieke, epische western van spaghettikoning Leone. Lyriek wordt niet alleen benadrukt door intense close-ups en gedragen stijl, maar vooral door nog klassieker muziek van Ennio Morricone. Charles Bronson speelt mondharmonica en wreekt de moord op zijn broer. Henry Fonda is de slechte kapitalist, die een spoorweg aanlegt. Ook met Claudia Cardinale en Jason Robards Jr. RTL7, 20.00-23.05u.