film

scene uit de film The Red Shoes (1948) FOTO: Filmmuseum

Le fils de l’épicier (Eric Guirado, 2007, Frankrijk). Jongeman gaat met tegenzin terug naar de Provence, zijn geboorteplek waar hij al tien jaar niet meer is geweest, om tijdelijk het werk van zijn zieke vader over te nemen: in een SRV-wagen kruidenierswaren rondbrengen bij her en der verspreide, uiterst trouwe klanten. Sympathieke, tikje voorspelbare film legt een cultuur vast die snel aan het verdwijnen is. Met Nicolas Cazalé, Clotilde Hesme, Daniel Duval, Jeanne Goupil.Canvas, 21.55-23.35u.

Once upon a Time in Mexico (Robert Rodriguez, 2003, VS). Na El Mariachi en Desperado is dit het glorieuze slotdeel van de Mariachi-trilogie van de filmende eenmansfabriek Rodriguez. Hij schreef, regisseerde, monteerde en fotografeerde de film. Antonio Banderas als gitaarspelende kogelspuwer, Johnny Depp als CIA-agent en vele kogelregens die de ware attractie van de film vormen.RTL7, 22.10-0.05u.