Dr. Zeepaard maakt lipgloss

de proefjesfabriek

In de zomer op het strand krijgen mensen vaak droge velletjes op hun lippen. Dr. Zeepaard weet er wel wat op. Lipgloss. Dat kun je zelf maken.

Wat heb je nodig? Amandelolie (slaolie mag ook), frambozen, honing, vaseline, theelepel, eetlepel, magnetronschaaltje, theezeefje, schoon potje met deksel, magnetron en ovenwanten.

Wat moet je doen? - Doe een eetlepel amandelolie, tien frambozen, een eetlepel honing en een theelepel vaseline in het magnetronschaaltje.

- Zet het schaaltje in de magnetron.

- Stel de magnetron in op 900 W en 2,5 minuut en zet hem aan.

- Wacht tien minuten voor je voorzichtig met de ovenwanten het schaaltje uit de magnetron haalt. Vraag aan je vader, moeder of andere volwassene of je dat zelf mag doen!

- Roer voorzichtig.

- Schep alles in het theezeefje.

- Pers met de theelepel de lipgloss door het zeefje in het potje.

- Laat de lipgloss helemaal afkoelen voor je hem op je lippen smeert. Voel je hoe zacht dat is?

Hoe kan dat? Met lipgloss krijg je roze, glanzende en gezonde lippen. Het roze kleurtje komt van de frambozen. De amandelolie, vaseline en honing zorgen voor glans. De honing en amandelolie zijn gezond. Honing zorgt ervoor dat droge lippen niet langer droog zijn. Amandelolie bedekt je lippen met een laagje, waardoor ze niet opnieuw uitdrogen. De lekkere smaak komt van de frambozen en de honing.

Let op:- Je lipgloss is een maand houdbaar. En: - 900 W is niet in iedere magnetron even heet. Pas op dat je lipgloss niet verbrandt!

Janine van Driel Krol

van stichting C3

Meer: www.c3.nl/kids

En: www.nrc.nl/kleinewetenschap