Buiige zondag

Het weerbeeld wordt er niet beter op gedurende de rest van dit weekend. Een depressie die vanmiddag boven Ierland ligt, koerst naar het oosten en trekt morgen vlak ten noorden van ons langs. De verschillen tussen regio’s zijn daarbij soms groot. De tegenstellingen binnen Nederland morgen hebben te maken met de potpourri van kleine opklaringen en zware buien die om het lagedrukgebied heen draait. Donkere wolkenpartijen met actieve buien trekken binnen van boven de Noordzee. Maar doordat bij buien de intensiteit van plek tot plek altijd flink verschilt, ontstaan grote verschillen. Praktisch gezien betekent dit lokaal meer dan 20 millimeter, terwijl een aantal kilometer verderop slechts een paar millimeter valt. Verder schijnt de zon maar weinig. Regionaal kan het tijdelijk fraaier uitpakken. Favoriet lijkt het zuidwesten. Bij een stevige westenwind, 4 tot 6 Bft, wordt het 13 tot 16 graden. Het begin van de week laat voorzichtig herstel zien, maar storingen blijven in de buurt. Halverwege de week verbetert het weerbeeld verder, met meer zon en later zo’n 20 graden of meer. Vanmiddag kan het in het binnenland overigens ook op enkele plaatsen 20 graden worden. Maar dat gebeurt dus in aanloop naar verslechtering. De regionaal eerst nog dunne sluierbewolking wordt vanuit het zuidwesten dikker. Later vanmiddag en vanavond volgt uit dezelfde richting de eerste regen.