Boom in auto

Een kinderlijk eenvoudig idee: voor groen rijden zet je een boom in een auto. De Japanse ontwerpers bij Nissan werkten dit idee uit en zo ontstond de Nuvu, een auto waarin een boom staat met blaadjes, wat eigenlijk kleine zonnepanelen zijn die via het glazen dak energie opnemen. De boom geeft de zonne-energie door aan de lithium-ion-batterijen, die de voorwielen aandrijven. Het is nog onmogelijk alleen op zonne-energie te rijden, maar het vult de accu wel aan, die al na twintig minuten voor 80 procent is opgeladen.

Bij dit concept past het verantwoorde interieur dat voor het grootste deel uit gerecycled en organisch materiaal bestaat. De compacte elektrische stadsauto biedt plaats aan drie personen en haalt een topsnelheid van 120 km/u, zonder versnellingsbak.

De Nuvu zal eind 2010 op de Europese markt komen. In een aangepaste versie, want helaas zorgen marketingexperts er meestal voor dat de eigenzinnigheid van ontwerpers in die vorm het daglicht niet ziet.

Meer op nissan.nl/vehicles/innovation-station/nuvu.html