binnenkijken bij Benito van Hetten

Fotograaf Thijs Wolzak gaat wekelijks op bezoek bij een bekende of onbekende Nederlander.

Wie Benito van Hetten (11) uit Amersfoort, Nederlands kampioen knikkeren.

Waarom In Walibi World (Biddinghuizen) verdedigt hij zaterdag 29 mei zijn vorig jaar behaalde nationale knikker-titel. „Ik knikker nu niet meer zo veel. Ik ga wel mijn best doen, maar ik denk niet dat ik weer ga winnen.”

Waar In zijn kamer, die hij deelt met zijn moeder; onder zijn bed heeft zijn moeder een bureau met pc.

Opvallend De knuffelleeuw rechts heeft hij al sinds zijn geboorte. Benito is er zeer aan gehecht. Een naam heeft het beest niet. „Ik noem ’m gewoon leeuwtje.” Benito leest en speelt vaak bovenop zijn bed. „Lekker lezen. Gisteravond heb ik Aladin en de Wonderlamp uitgelezen. En legoën, daar ben ik dol op. De tekening van het zwaard heeft mijn moeder gemaakt.”

    • Thijs Wolzak