Sprintzege Kenny van Hummel

Wielrenner Kenny van Hummel heeft gisteren de tweede etappe in de Ronde van België gewonnen. De renner van Skil-Shimano was in Knokke na 163 kilometer de snelste in de massasprint. De Sloveen Borut Bozic van Vacansoleil werd tweede, voor de Fransman Jimmy Casper. De Belg Philippe Gilbert blijft leider in het algemeen klassement.

„Ik heb echt naar deze koers gepiekt”, vertelde Van Hummel na afloop voor de VRT-camera. De sprinter won eerder deze maand al een etappe in de Ronde van Picardië. „Vorig jaar won ik ook vijf keer in deze periode. Het duurde dit jaar wel even, maar ik ben blij dat ik nu weer win. Het liep een beetje bergop naar de streep. Dan moet je doorrammen en wie het meeste overheeft die wint.”

Van Hummel (27) blonk vorig jaar uit bij het NK en trok als debutant in de Tour de France veel publiciteit met zijn strijd tegen de tijdslimiet in de bergen. Dit seizoen kreeg Skil-Shimano geen startrecht in de Tour en gisteren werd bekend dat de Nederlandse ploeg ook niet mag meedoen aan de Dauphiné Libéré. Van Hummel kijkt voorlopig niet verder dan de Ronde van België. Vorig jaar won hij in die etappekoers overigens twee ritten achter elkaar.

In de Ronde van Italië kwam André Greipel vanmorgen niet meer aan de start, nadat hij gisteren de achttiende etappe won in een massasprint. De Duitser, die dit jaar opvalt door geruzie met ploeggenoot Mark Cavendish, versloeg de Nieuw-Zeelander Julien Dean en de Italiaan Tiziano Dall’Antonia. De Spanjaard David Arroyo bleef leider in het klassement.