Overige films

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (Gore Verbinski, 2006, VS). In tweede deel van piratentrilogie met o.a. Johnny Depp en Orlando Bloom blijkt kapitein Jack Sparrow een bloedschuld te hebben bij de kapitein van de Vliegende Hollander. Het werkelijke avontuur is de virtuoze wijze waarop alle invallen, grappen, terzijdes en stunts bij elkaar worden gehouden.SBS6, 20.30-23.20u.

The Quiet American (Phillip Noyce, 2002, VS/Dui/Aus). Tweede verfilming van roman van Graham Greene uit 1955, waarvan het anti-Amerikanisme in de eerste versie werd weggepoetst. Michael Caine als Britse journalist die in het Saigon van 1952 zijn tijd uitzit en het liefst vrijt met zijn mooie, Vietnamese vriendin. Dan verschijnt een jonge Amerikaanse hulpverlener (Brendan Fraser) ten tonele. RTL8, 20.30-22.25u.

Lonely Hearts (Todd Robinson, 2006, VS). Verfilming van het waar gebeurde verhaal over de ‘lonely hearts killers’, die het eind jaren veertig in Amerika voorzien hadden op gefortuneerde weduwen, oude vrijsters en eenzame meisjes. Regisseur Robinson is de zoon van Elmer C. Robinson (in de film gespeeld door John Travolta), een politieman die het dodelijke duo mede arresteerde. Ook met James Gandolfini, Jared Leto, Laura Dern. Eén, 0.15-2.00u.