Meer daden, graag

Vooral het eerste lijsttrekkersdebat van 23 mei mondde uit in krachtige oneliners. Naar elkaar luisteren was er amper bij. Degene die zich het beste presenteert , de beste soundbites in zijn voorbereiding heeft meegenomen en ook de ander verbaal (en soms met argumenten) overtreft, wint.

Als we hiermee onze keuze voor een partij of partijleider maken, zeggen we impliciet dat degene die het beste kan praten, de beste debater dus, ook het beste kan besturen en het beste in staat is een land uit de crisis te trekken. Je zult als minister-president maar eens je stem kwijt zijn.

Als we een inschatting willen maken over de bestuurlijke en leiderschapskwaliteiten van de partijleiders, dan zouden tijdens dergelijke debatten de partijleiders scenario’s voorgelegd moeten krijgen (de Rabobank die omvalt of een beurskrach van ongekende omvang bijvoorbeeld) die zij, zo nodig met een team, moeten uitwerken.

Laat ze die maar eens presenteren en laat de mensen thuis maar zelf hun mening opmaken. Geen woorden, maar (gesimuleerde) daden dus.

Agali Mert

Houten

    • Agali Mert