L’Abattoir

In A Cabin With

cd pop ****

Dat de Nederlandse popmuziek op dit moment floreert, en dat er tussen allerlei muzikanten een mooie kruisbestuiving plaatsheeft, blijkt eens te meer uit de cd van gelegenheidsformatie L?Abattoir, in het kader van ?In A Cabin With?.

Voor dit project van producer Maarten Besseling, waarbij uiteenlopende muzikanten de gelegenheid krijgen in korte tijd samen een cd te maken, gingen onder anderen rapper Sticks, zanger/gitarist Maurits Westerik, keyboardspeler Daan Schinkel (zZz) en dj Sjam Sjamsoedin (Nobody Beats The Drum) naar Marokko en bedachten negen nieuwe nummers in een verlaten abattoir.

Het resultaat is indrukwekkend. Er zijn hiphopachtige tracks, er zijn popliedjes met smachtende zang en alles kreeg een rijk bewerkte aankleding.

De afwisseling is groot: zo contrasteren de stoere raps van Sticks mooi met de ijle zang die de doorgaans ruigere Westerik tevoorschijn tovert, en de twinkelende gitaarakkoorden krijgen tegenspel van elektrisch geknetter, in From The Shade. Vanzelfsprekend worden dancebeats verwerkt tot popliedjes: zonder clichés en mèt inventieve maffe klanken, die liedjes als Full Throttle en Wild Heart een extra zwieper geven. Er is een zweem van exotische percussie te horen, al deden de muzikanten niet opzichtig ?Marokkaans?.

hester carvalho

De cd is verkrijgbaar in de winkel, of per juni gratis te downloaden op inacabinwith.com.