Kort nieuws Sport

LA Lakers weer op voorsprong tegen de Suns in de NBA

LOS ANGELES, 28 mei. De basketballers van de Los Angeles Lakers hebben weer een voorsprong genomen in de finale van de Western Conference tegen de Phoenix Suns. De titelverdediger in de NBA won voor eigen publiek met 103-101 en bracht de stand in de best-of-seven series op 3-2. Kobe Bryant was topscorer met 30 punten en 11 rebounds. Steve Nash was met 29 punten op dreef voor de Suns. (ANP)

Squash: Atkinson in halve finales EK

SAARBRUCKEN, 28 mei. Vanessa Atkinson is bij de Europese kampioenschappen squash in het Duitse Saarbrucken doorgedrongen tot de halve finales. De Nederlandse was in de kwartfinales in drie games te sterk voor Dominique Lloyd-Walters uit Engeland: 11-9, 11-8 en 11-8. Bij de mannen haalde Laurens Jan Anjema de halve finales niet. Hij werd gisteravond in de kwartfinales uitgeschakeld door de Fin Olli Tuominen: 11-6, 5-11, 7-11 en 8-11. (ANP)

Colombianen in Z-Afrika bestolen

JOHANNESBURG, 28 Mei. Een aantal Colombiaanse voetballer is gisteren bestolen in een vijfsterrenhotel in Johannesburg. Twee medewerkers zouden zo’n 1.640 euro hebben ontvreemd. Colombia speelde een vriendschappelijke wedstrijd tegen het gastland. Zuid-Afrika won met 2-1. (ANP)