Ik stem op

Naam: Helga Renes (32)

Woonplaats: Barneveld

Stemt op 9 juni: VVD

Stemde in 2006: CDA

„Ik kom uit een echt boerengezin. Ik ben opgegroeid tussen de koeien en ben in 2002 getrouwd met een geitenhouder. Als katholiek boerenmeisje werd mij altijd voorgespiegeld dat je eigenlijk maar op één partij kan stemmen: het CDA. Dat heb ik dan ook jarenlang gedaan, en over het algemeen naar volle tevredenheid. Het CDA is de afgelopen jaren goed voor de boerenbelangen opgekomen. „Maar voor het eerst in mijn leven ga ik nu eens niet op het CDA stemmen. De reden? Daarvoor hoef je alleen maar naar de afgelopen jaren te kijken: vier kabinetten-Balkenende, waarvan geen enkele ongeschonden de eindstreep haalde. Het kabinet heeft ook veel te laat ingegrepen in het Q-koortsdrama.

„Dit jaar stem ik op de VVD. De liberalen hebben goede ideeën over de economie. Maar ook het plan om boerenbedrijven die zich goed aan de regels houden minder vaak te controleren, vind ik een goed streven. Als boer word je soms echt gek van al die controles. Daarnaast vind ik dat Mark Rutte echt is gegroeid als partijleider. Ik zou hem best het premierschap toevertrouwen.” (AK)