Eerst warm

Na een zonnige dag begint het weekend morgen nog met wat zon en warmte. Tot de avond blijft het op veel plaatsen droog. Zondag is het echter een stuk frisser en vallen er flinke buien. Een weekend met twee gezichten dus.

Vanavond verdwijnen de wolken en wordt het overal helder en, dankzij de volle maan, licht. Misschien dat er wel weer een paar mistbanken ontstaan. Het wordt bij weinig wind fris. In het oosten daalt het kwik naar 2 à 3 graden, aan de grond zou het een graadje kunnen vriezen.

Vanuit het westen trekken tegen de ochtend de eerste wolkensluiers het land binnen. Zaterdagochtend schijnt op veel plaatsen nog de zon, wel een beetje waterig in de kustprovincies. Het wordt 18 tot 20 graden in het binnenland. Vlak bij zee is het wat frisser met 15 tot 17 graden.

Zaterdagmiddag neemt de bewolking overal verder toe. Later in de middag gaat het dan vanuit het westen regenen. De zuidwestenwind neemt ’s avonds verder toe naar krachtig, windkracht 6, aan zee. Ook landinwaarts gaat het harder waaien en stevig regenen, ook in de nacht naar zondag.

Zondag is het regenachtig en onstuimig weer. Er waait een westen- tot noordwestenwind, krachtig tot hard aan zee. Wel breekt in de loop van de dag de zon af en toe door. Het is met 14 tot 16 graden een stuk frisser. Volgende week wordt het warmer.