Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Drugs

'Coffee Queen' gearresteerd

Argentinië heeft een Colombiaans topmodel opgepakt op verdenking van het organiseren van internationale drugstransporten. Angie Sanclemente Valencia (31), oud-lingeriemodel en actrice, zou jonge vrouwen, vaak modellen, hebben overgehaald om per vliegtuig cocaïne via Mexico naar Europa te smokkelen. Ze werd sinds maart gezocht door Interpol. De politie kwam haar op het spoor nadat in december een 21-jarig model met 55 kilo cocaïne werd opgepakt op het vliegveld van Buenos Aires. Daarna werden de vriend van Sanclemente en diens oom gearresteerd. Volgens de Argentijnse pers is de vriend een bekende drugsdealer. Inmiddels zijn nog zes vermoedelijke smokkelaars gearresteerd, die zeggen gerekruteerd te zijn door Sanclemente. Zijzelf ontkent de beschuldigingen: de familie van haar vriend zou haar erin hebben geluisd. Sanclemente won tien jaar geleden de regionale missverkiezingen. Ze was even World Coffee Queen, maar moest deze titel weer inleveren toen bleek dat ze, tegen de regels, getrouwd was. (BBC, AP)