Auditie voor de rol van Rakker in de film 'Penny's Shadow'

Ongeveer vijfhonderd pony’s deden afgelopen zaterdag auditie voor de rol van Rakker in de film ‘Penny’s Shadow’. Pony Leo (14) kreeg de rol.

22-5-2010 Ermelo Nederland. Op het terrein van de KNHS wordt de filmauditie gehouden voor "Penny's Shadow" gehouden. Onder andere moet een shetland pony worden gecast voor de rol van 'Rakker'. Op de foto zitten meisjes te wachten tot ze hun paard kunnen laten zien. foto Herman Engbers

Shetland pony Leo (14 jaar) mag acteren in de film Penny’s Shadow. Hij werd samen met nog twee andere Shetlanders door een jury uitgekozen om in de film de rol van Rakker te spelen. Ongeveer vijfhonderd pony’s deden afgelopen zaterdag auditie voor deze film, op het terrein van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie in Ermelo. Emily Mensink (10 jaar) vindt het fantastisch dat haar pony mee mag doen. „Het is mijn droom dat ik zelf in een paardenfilm speel. Maar het is ook geweldig dat ik mijn eigen pony kan laten zien.”

De opnames van Penny’s Shadow beginnen in de zomer. De film gaat over de vriendschap tussen mensen en paarden: Luna gaat met haar ouders op vakantie in een kampeerboerderij. Daar staat een mooi, maar vals paard op stal. Luna, die beter overweg kan met paarden dan met mensen, denkt zijn vertrouwen te kunnen winnen, maar de jonge eigenaar van het paard vindt dat maar niets.

Leo kan het acteren wel goed aan, denkt Emily. „Hij is erg mak en luistert goed. Op verzoek doet ie kunstjes, zoals op een emmer staan met zijn voorbenen.” Hij kan ook een koekje uit haar mond pakken. Maar hij kan ook eigenwijs zijn. „Als er een vreemde op zijn rug zit, gaat hij netjes in galop, maar dan stopt hij soms opeens met zijn nek naar beneden.” Hij lijkt dus net op de Shetlander Rakker in het paardenblad Penny dat ook meewerkt aan de film.

Emily is trots op haar Leo. „Het is best eng voor hem om voor zoveel publiek te laten zien wat hij kan, maar hij deed alles goed.” Emily vindt pony’s zo leuk dat ze een ponyclub heeft opgericht. „Het zijn hele leuke dieren om mee samen te werken. Een pony kan je beste vriendje worden. Als je verdrietig bent, kun je je emoties kwijt bij hem kwijt. Pony’s verstaan echt meer dan sommige mensen denken, hoor!”

Leo woont op het erf bij haar huis in Biezenmortel, bij Tilburg. Emily zorgt zelf voor hem, samen met haar vader. Ze haalt water voor hem, kamt zijn vacht en gaat ook vaak rijden. Deze zomer moet Leo zes weken doorbrengen op Ameland, waar de film wordt opgenomen. „Maar dat kunnen we allemaal regelen,” vertelt Emily. Ze kan dan niet op ponykamp en dat was wel even slikken, „maar dit is ook leuk.” Haar vader gaat ook mee, of anders haar moeder, een oudere broer of opa.

Eigenlijk zochten de makers van Penny’s Shadow alleen een Shetland pony die Rakker zou spelen. De begeleider van de pony zou zelf niet meespelen. Maar regisseur Steven de Jong vond dat Emily zo’n vlotte babbel had, dat ze misschien promotie mag maken voor de film.

Hille Takken

Voor de film Penny’s Shadow werden zaterdag niet alleen Shetlanders gezocht, maar ook zeven grotere pony’s en hun baasjes. Zij mogen voor de film in Ameland over het strand galopperen. Hun baasjes (allemaal kinderen) mogen ook een paar zinnen zeggen. Gekozen werden:

Claudia met haar pony Shoeby

Felicia met Bobby Dazzler

Daphne met Dewi

Jesse met Andorra

Lucy met Indy

Renee met Jentle

Elynne met Dikkertje Dap