4 redenen om tv te kijken

1 piraten

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

SBS6, 20.30-23.20u.

In het tweede deel van de trilogie over piraten met o.a. Johnny Depp en Orlando Bloom blijkt Jack Sparrow een bloedschuld te hebben bij de kapitein van de Vliegende Hollander. Maar het werkelijke avontuur is de virtuoze manier waarop alle invallen, grappen en stunts bij elkaar worden gehouden. (Gore Verbinski, 2006)

2 boekverfilming

The Quiet American

RTL8, 20.30-22.25u.

Tweede verfilming van de roman van Graham Greene uit 1955. Het anti-Amerikanisme daarin werd weggepoetst in de eerste versie (van Joseph L. Mankiewicz). Michael Caine als Engelse journalist die in het Saigon van 1952 zijn tijd uitzit en het liefst vrijt met zijn Vietnamese vriendin. Een jonge Amerikaanse hulpverlener (Brendan Fraser) wil zich wél voor de Vietnamezen inzetten, maar heeft ook een oogje op die vriendin. (Phillip Noyce, 2002)

3 gevallen sporter

Reporter

Ned.2, 21.20-22.00u.

Afl. De val van Yuri van Gelder. De beste turner van Nederland kwam vorig jaar in opspraak vanwege zijn cocaïnegebruik. Hij werkt nu langzaam aan zijn rentree in de sport. Reporter brengt nieuwe feiten over wat er vorig jaar achter de schermen gebeurde.

4 laatste aflevering

Lost

NET5, 22.20-00.10u.

Na zes seizoenen komt er een einde aan de onbegrijpelijke, maar meesterlijke serie over een groep mensen die neerstort op een mysterieus eiland. De makers hebben beloofd dat op zijn minst sómmige losse eindjes eindelijk aan elkaar geknoopt zullen worden.