Veranderlijk

Het weer verschilt de komende dagen van dag tot dag en van plaats tot plaats. In het zuiden van het land regende het gisteren langdurig met lokaal onweer, maar in Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe bleef het de gehele dag gewoon droog.

Vandaag werd het op zonnige plekken nog 18 graden, terwijl het in de regen niet veel warmer werd dan 13 graden.

Vanavond en komende nacht klaart het vanuit het westen op. In het oosten en zuidoosten duurt het nog wel tot de ochtend. Het koelt af naar 6 tot 9 graden.

Morgenochtend kan er in het waddengebied nog een bui vallen. Elders is het droog met geregeld zon en landinwaarts een paar stapelwolken. De westenwind trekt aan naar matig tot vrij krachtig, met 14 graden aan zee tot 18 graden in het binnenland.

Het weekend begint niet onaardig, met zaterdag eerst nog een versluierd zonnetje. Maar de bewolking neemt vanuit het westen toe waarna het in de loop van de middag vanuit die hoek gaat regenen. In het oosten blijft het tot in de avond echter droog. Op veel plaatsen wordt het 18 tot 20 graden, behalve vlak bij open water waar het een paar graden koeler blijft.

Zondag dreigt overal een regenachtige dag te worden met een stevige noordwestenwind. Volgende week knapt het weer geleidelijk op en wordt het warmer.