vandaag

In het nieuws:

Commandant luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Jac Jansen onthult op de voormalige vliegbasis Soesterberg het Gedenkteken Luchtvarenden. Het gedenkteken bevat 1.213 namen en is bedoeld ter nagedachtenis aan militairen van de luchtmacht die zijn omgekomen tijdens oorlogshandelingen of een ongeval tijdens hun missie.

De 18-jarige Sieneke uit Nijmegen zingt het nummer ‘Ik ben Verliefd’ tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie songfestival in Oslo.

De Zilveren Nipkowschijf wordt uitgereikt in Amsterdam. De prijs voor het beste tv-programma van het afgelopen seizoen. Ook de Zilveren Reissmicrofoon (radio) en de Prichettprijs (multimediaal) worden uitgereikt.

De Amerikaanse president Barack Obama zal strengere eisen aankondigen voor het boren naar olie voor de kust van Verenigde Staten.