Tennisser De Bakker in trek bij topcoaches

Drie grote tennisnamen tonen interesse om Thiemo de Bakker te coachen: Tony Roche, Paul McNamee en Patrick Mouratoglou. Dat vertelde Ken Meyerson, de manager van de 21-jarige tennisser gisteren na afloop van de wedstrijd.

In de tweede ronde won De Bakker van Guillermo Garcia Lopez: 6-3, 3-6, 7-6 en 7-5. Hij speelt morgen tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, mogelijk op centercourt.

De trainers Roche, McNamee en Mouratoglou hebben een uitstekende reputatie in het proftennis. De eerste coachte Ivan Lendl, Lleyton Hewitt en Roger Federer.McNamee is een ex-prof uit Australië, tegenwoordig sportbestuurder. Mouratoglou is de oprichter van een tennisschool in Parijs, waar topspelers als Yanina Wickmayer en Aravane Rezai in training zijn.

Ken Meyerson, die ook Andy Roddick en Justine Henin vertegenwoordigt, zegt dat hij er alles aan heeft gedaan om manager van De Bakker te worden. „Met hard werk en vertrouwen bereikt deze jongen de topvijf”, voorspelt hij. „Ik zou er niet gek van opkijken als hij dit jaar de halve finales van een grandslamtoernooi haalt.”

Interview Krajicek: pagina 13

    • Danielle Pinedo