Spin van de dag: VVD is kille saneerder

VVD en CDA kiezen naast de stroom aan tweets, persberichten en gepeperde uitspraken in debatten voor een dagelijkse briefing in het Kamergebouw. Keek op de Dag is de naam bij het CDA en elkaar „bijpraten” is het doel. Drie dagen op weg zijn we nu, en iedere dag komt een prominent CDA’er recente campagnegebeurtenissen bespreken. Drie keer was de VVD belangrijk doelwit. Achtereenvolgens zetten Klink (over algemene zorg), Bijleveld (over AWBZ) en vanochtend Verhagen (over huren) VVD’ers neer als kille bezuinigers. Het CDA is „geschrokken”, want de plannen van de VVD zijn „desastreus” en de middeninkomens worden „de pineut”, aldus de CDA-bewindslieden. Zo nodig leveren ze er een berekening op papier bij. Om het makkelijk te maken. Want dat is het doel: de VVD, geduchte concurrent op rechts, zo vaak mogelijk wegzetten als een weinig sociale saneerder. (MLS)

Lees verkiezingsblog Verdraaide feiten op nrc.nl