Mensen willen brood, niet langer spelen

Wij moeten ons niet van de wijs laten brengen door commentatoren die vinden dat Cohen het maar slecht doet op radio en tv. Er is hun iets ontgaan wat bij politici en journalisten wel begint door te dringen: kijkers en luisteraars beginnen genoeg te krijgen van politieke debatten waar je niets wijzer van wordt doordat politici zich laten opjuinen om elkaar als kemphanen te bevechten. Men wil weer heldere informatie en men wil dat dat politici heldere antwoorden geven in antwoord op relevante vragen van journalisten. Bij het tv-debat op zondag 23 mei bleek dat beide groepen het in de gaten beginnen te krijgen. In een recente uitzending van Pauw & Witteman werd aan Cohen gevraagd of hij Balkenende een geschikte premier vond. Een vraag naar de bekende weg. Zondag vroeg de presentator aan de lijsttrekkers iets aardigs over elkaar te zeggen. De politici gedroegen zich ook minder als kemphanen dan wij van hen gewend zijn. Cohen maakt school. Alleen de ‘beroepskijkers’ hebben dat nog niet in de gaten.

Jan Zweens

Zeegse

    • Jan Zweens