Kort nieuws Sport

‘Belgische bond wijst financieel bod van Advocaat af’

Brussel, 27 Mei. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een financieel voorstel van Dick Advocaat afgewezen. De Nederlandse trainer biedt 250.000 euro als compensatie voor het verbreken van zijn contract als bondscoach van de Rode Duivels. Dat meldt de Vlaamse krant Het Nieuwsblad vandaag. „Het is duidelijk dat we niet akkoord gaan met wat Advocaat voorstelt”, zegt bondsdirecteur Jean-Marie Philips in de krant. „Het getuigt niet van goede wil om hier uit te raken. Het is zeker aan de lage kant.” De KBVB zou naar verluidt contractueel recht hebben op een kleine 1 miljoen euro. Advocaat ging in oktober 2009 aan de slag als bondscoach van het Belgisch elftal. Half april zegde de Nederlander, die afgelopen seizoen ook fungeerde als interim-trainer bij AZ, de samenwerking op. (ANP)

Oud-international Canjels overleden

BREDA, 27 Mei. Oud-voetbalinternational Leo Canjels is in de nacht van dinsdag op woensdag op 77-jarige leeftijd overleden. De woordvoerder van zijn voormalige club NAC heeft dit vandaag bevestigd. Hij was al enige tijd ziek. Canjels speelde zeven seizoenen voor NAC. Hij kreeg al snel de bijnaam het Kanon vanwege zijn harde trap. Hij was twee keer topscorer in de eredivisie en kwam drie keer uit voor het Nederlands elftal. Na zijn actieve loopbaan werd hij coach bij onder meer het Belgische Club Brugge en Cercle Brugge en ook bij NAC. (ANP)

Drie kandidaten voor EURO 2016

NYON, 27 Mei. De Eruopese voetbalbond UEFA beslist morgen in Zwitserland waar het Europees kampioenschap van 2016 wordt gehouden. Drie landen zijn nog in de race; Frankrijk, Italië en Turkije. Frankrijk zou de meeste kans maken. Guus Hiddink steunt als de nieuwe bondscoach van Turkije het bid van de Turken. Waarschijnlijk is de UEFA extra voorzichtig bij het maken van de keuze na de problemen rond het komende EK van 2012 in Polen en Oekraïne. (ANP)

WK tafeltennis

MOSKOU, 27 Mei. Li Jie heeft vandaag het Nederlandse tafeltennisteam voor vroegtijdige uitschakeling behoed op het wereldkampioenschap in Moskou. Zij bezorgde Nederland het winnende punt in de beslissende confrontatie met Spanje. Dankzij de zege van 3-2 plaatste de Europees kampioen zich voor de tussenronde en houdt het kans op een plek in de kwartfinales. (ANP)