Ik stem op SP

Naam: Hicham Idrissi (23)

Woonplaats: Amsterdam

Stemt op 9 juni: SP

Stemde in 2006: GroenLinks

„Ik ben in Nederland geboren, mijn ouders komen uit Marokko. Met een beetje geluk studeer ik dit jaar af aan de Hogere Hotelschool. De afgelopen jaren ben ik behoorlijk actief geweest in het studentenleven. Ik heb bijvoorbeeld meegedaan aan de studentenprotesten van september vorig jaar tegen het regeringsbeleid.

„De vorige verkiezingen waren voor mij gelijk de eerste keer dat ik mocht stemmen. Aangezien ik erg voor milieubehoud ben en ook voor het stimuleren van het openbaar vervoer, was GroenLinks de partij van mijn keuze.

„Maar dit keer ga ik toch voor mijn eigen hachje. Ik vind het ronduit debiel dat GroenLinks en andere partijen willen tornen aan de studiefinanciering. De SP staat in mijn ogen vierkant achter de studenten die hun basisbeurs willen behouden.

„Mijn ouders hebben nooit de kans gehad om te gaan studeren. Ik vind het juist een van de grote verworvenheden dat iedereen in Nederland dat wel kan, ongeacht het inkomen van je ouders.” (AK)