7 redenen om uit te gaan

1 gesproken woord

De geest moet waaien

Arnhem: div. locaties. Van 27 t/m 30 mei. Passe-partout: 20/17,50 euro. www.degeestmoetwaaien.nl

Nieuw festival voor het gesproken woord dat schrijvers, dichters, musici, tekenaars, film- en theatermakers bij elkaar brengt. Met o.a. Spinvis, Jan Siebelink, Tommy Wieringa, Ramsey Nasr, Abdelkader Benali, Wilfried de Jong, Franca Treur, Christiaan Weijts, Annelies Verbeke, Daily Bread, The Bunny Bonanzas, Luc de Vos en Ernest van der Kwast.

2 tentoonstelling

Paved Paradise

Amsterdam: parkeergarage RAI. T/m 30 mei, vandaag 11.00-19.00u, vr 11.00-21.00u, za & zo 11.00-19.00u. www.artamsterdam.nl

Studenten van de Rietveld Academie en Reinwardt Academie bezetten tijdens Art Amsterdam de parkeergarage in de RAI en tonen performance, installatie, dans, muziek, en beeldende kunst. De tentoonstelling Paved Paradise ondergaat iedere dag een totale transformatie en wordt gemonitord door videocamera’s, waarvan de beelden op een videomuur op Art Amsterdam te zien zijn.

3 bandwedstrijd

De kleine prijs van Nederland

Eindhoven: Gaslab. Tijd: 20.30u. Toegang: gratis. www.tue.nl

Finale van de popmuziekwedstrijd van de Technische Universiteit Eindhoven: De Kleine Prijs van Nederland. De vijf finalisten zijn Rumblefist, Weird Naked Indian, Vunzig & Sinna G, Horse Fashion en Human Race.

4 tentoonstelling

Ideeën uit Rotterdam

Rotterdam: Stadhuis. T/m 4 juni 08.30-17.00u (za & zo gesloten). www.designplatformrotterdam.nl

In het kader van het European Design Festival houdt designplatform Rotterdam (DpfR) een expositie met producten die ontworpen zijn door Rotterdamse designers, zoals producten van merken als Senseo, Maxi-Cosi en Ikea. Verder is er grafisch werk van Rotterdamse designers te zien; zoals de pictogrammen van de Olympische Winterspelen.

5 dans & muziek

Metamorfoses

Amsterdam: Orgelpark. Van 27 t/m 30 mei. www.orgelpark.nl

Dansgroep LeineRoebana organiseert i.s.m. componist Yannis Kyriakides en Ensemble MAE het locatieproject Metamorfoses in en rondom het Orgelpark. Metamorfoses zoekt de gedaanteverwisselingen op tussen verleden en heden, dans en muziek, compositie en improvisatie.

6 theater

Zina neemt de Wijk

Groningen: Theater de Machinefabriek. Tijd: 12.30 & 20.30u. Entree: 10 of 5 euro. www.nnt.nl

Het kunst- en cultuur platform Zina, een initiatief van o.a. Adelheid Roosen, verzamelde drie maanden lang verhalen uit drie Groninger wijken: de Oosterparkwijk, De Hoogte en de Korrewegwijk. Deze verhalen komen samen in de voorstelling Zina neemt de wijk. Van 27 mei t/m 5 juni.

7 muziek

The Van Jets & The Mad Trist

Utrecht: Neude. Tijd: 20.15u. Gratis. www.festivalaandewerf.nl

Tijdens Festival a/d Werf zijn er elke avond twee gratis optredens op de Nuede. Vanavond rockband The Van Jets uit Oostende en de Limburgse stonerrockband The Mad Trist.