4 redenen om tv te kijken

For further information: please contact your local UIP Press Office.

1 Highschool

Mean Girls

Net 5, 20.30 - 22.35u.

Highschoolfilm onderscheidt zich van genregenoten door een verfrissend cynische ondertoon. Alle pubers zijn zelfzuchtige krengen. Met tienerster Lindsay Lohan als Cady, een meisje dat in de Afrikaanse jungle werd opgevoed en dieren logischer vindt dan mensen. (Mark Waters, 2004)

2 Sha-la-lie

Sieneke, op weg naar het Songfestival

Ned. 1, 20.30 - 21.00u.

De naam zegt het al: docusoap (van één aflevering) volgt de zangeres in de aanloop naar het Songfestival. Direct daarna op dezelfde zender: live verslag van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Twintig landen treden op, waarvan er tien doorgaan naar de finale op zaterdag. Sieneke is met haar ‘Ik ben verliefd (Sha-la-lie)’ als negende aan de beurt.

3 god

Bruce Almighty

Veronica, 22.10 - 00.10u.

Bruce Nolan (Jim Carrey) mag van God (Morgan Freeman in een smetteloos wit kostuum) een tijdje over alle vermogens van Onze-Lieve-Heer beschikken en denkt aanvankelijk alleen maar aan zichzelf. Brutaal concept resulteert in makkelijke spotzucht. Ook met Jennifer Aniston. (Tom Shadyac, 2003)

4 kaapstad

Holland Doc: Leaving Mandela Park

Ned. 2, 23.10 - 00.05u.

Documentaire over kinderen in Kaapstad, die door middel van muziek aan het geweld en de armoede van de townships proberen te ontkomen.