Sport kort

Arroyo houdt Basso en Evans op afstand na klimtijdrit in Giro

Kronplatz. Stefano Garzelli heeft gisteren de zestiende etappe van de Giro d’Italia gewonnen. De Italiaan uit de ploeg Acqua & Sapone was in de klimtijdrit over 12,9 kilometer naar de top van de Kronplatz de snelste. Garzelli legde het loodzware parcours af in 41 minuten en 28 seconden. De Australiër Cadel Evans eindigde op 42 tellen als tweede. David Arroyo slaagde erin zijn roze leiderstrui te behouden. De Spanjaard moest ruim twee minuten toegeven op dagwinnaar Garzelli. In het algemeen klassement schoof Ivan Basso op naar de tweede plaats. De Italiaan, zesde in de tijdrit, staat nog 2 minuten en 27 seconden achter op de leider. Basso zag wel zijn rivaal Evans 28 tellen op hem inlopen. De Australiër staat vierde in het klassement. De Australiër Richie Porte zakte van plaats twee naar drie. (ANP)

Vlaar valt uit met hamstringblessure

Seefeld. Ron Vlaar heeft gisteren de training van het Nederlands elftal geblesseerd verlaten. De verdediger greep naar zijn hamstring en verliet het speelveld in Seefeld. Medisch onderzoek moet de ernst van de blessure uitwijzen. De Feyenoorder had in de slotfase van het seizoen last van dezelfde hamstring. Het gaat waarschijnlijk om een verkramping of verrekking. Het Nederlands elftal bereidt zich Oostenrijk voor op het WK, dat 11 juni begint. Bondscoach Bert van Marwijk wil morgen bekendmaken met welke 23 spelers hij naar Zuid-Afrika vertrekt. Hij moet nog vier voetballers uit zijn voorlopige selectie teleurstellen. Vanavond speelt Oranje een oefeninterland tegen Mexico. (ANP)

Robben de beste speler van Duitsland

Dusseldorf. De voetballers in de Duitse Bundesliga hebben Arjen Robben massaal gekozen tot beste speler van het seizoen. Bij een verkiezing door het voetbalblad Kicker onder 241 voetballers kreeg de Nederlandse international van Bayern München 72,1 procent van de stemmen. Robben won met zijn ploeg de landstitel en de beker. Edin Dzeko van VfL Wolfsburg eindigde op grote afstand als tweede met 6,7 procent. Louis van Gaal won de verkiezing van beste coach. (ANP)

Van der Meyde weg bij voetbalclub PSV

Eindhoven. PSV gaat niet verder met Andy van der Meyde. De Eindhovense club liet gisteren weten af te zien van de mogelijkheid het contract met dertigjarige aanvaller te verlengen. PSV haalde Van der Meyde begin maart als opvolger van de naar Zenit Sint-Petersburg vertrokken Danko Lazovic. Van der Meyde kwam geen enkele keer in actie voor PSV in een competitiewedstrijd. (ANP)

Tigana volgt Blanc op als coach bij Bordeaux

Bordeaux. Jean Tigana volgt Laurent Blanc op als hoofdtrainer van Girondins Bordeaux. Dat maakte de Franse voetbalclub gisteren bekend. Tigana, voormalig Frans international, was eerder als coach werkzaam bij Olympique Lyon, AS Monaco en Fulham. Blanc gaat na het WK in Zuid-Afrika aan de slag als bondscoach van Frankrijk. (ANP)